Covid-19 en Catharina, thuis op Voorne

Onlangs zijn alle bewoners van de woonlocaties van Catharina, thuis op Voorne die dit wensten en voor wie dit mogelijk was gevaccineerd tegen Covid-19. Wij verwachten dat deze vaccinatie een stap is richting het leven als vanouds. De restanten van de vaccinaties zijn beschikbaar gesteld aan de huisartsen van Medisch Centrum Brielle zodat er geen druppel verloren is gegaan. Zij zijn door de huisartsen ingezet voor mensen voor wie zij dit nodig achtten.

Coronabanen

Met gepaste trots kunnen we u melden dat per 1 maart 15 nieuwe collega’s gestart zijn  in de zogeheten coronabanen. Het kabinet heeft deze banen gecreëerd om mensen uit andere sectoren aan de slag te kunnen laten gaan in cruciale sectoren zoals de zorg. In vier weken tijd heeft Catharina uit heel veel aanmeldingen 15 nieuwe, enthousiaste collega’s geselecteerd. Deze collega’s worden geschoold via de Nationale Zorgklas. Daarnaast krijgen zij intensieve interne scholing bij en begeleiding van Catharina. Zij ondersteunen de komende zes maanden zorgmedewerkers en krijgen zo de mogelijkheid om te ervaren of een omscholing naar een baan in de zorg de juiste keuze is. Na een periode van zes maanden kunnen deze medewerkers instromen in de reguliere zorgopleiding om zich om te scholen naar een zorgfunctie. Catharina waardeert het landelijke initiatief en doet hier graag aan mee.

Vrijwilligers

Vrijwilligers (uiteraard klachtenvrij) zijn weer van harte welkom op onze locaties! Wij ontmoeten u graag weer. Ook nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom.