Direct naar vacatures

Collega’s over Catharina

Alex Gelderland – Verzorgende IG

Ik vind het belangrijk dat mensen de zorg en aandacht krijgen die ze nodig hebben. Ik heb daarom ook heel bewust voor Catharina gekozen, omdat je hier de kans krijgt om die aandacht echt te geven. Een praatje, een knuffel, samen een spelletje doen. Je ziet mensen zo genieten als je dingen met ze doet.


Annelies den Bakker – Wijkziekenverzorgende en zorgadviseur

In 1980 ben ik gestart met een interne opleiding bij een andere zorgaanbieder. Toen ik kinderen kreeg ben ik tien jaar thuis geweest; in die tijd had je namelijk nog geen kinderopvang. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan in de wijkverpleging. In 2010 maakte ik de overstap naar Catharina. Ik wist dat ik daar wel de mogelijkheid kreeg om door te leren en me verder te ontwikkelen. En dat wilde ik ook heel graag.

Brenda Konings – Verpleegkundige niveau 5

Uiteindelijk heb ik een deel van mijn opleiding bij Catharina gevolgd en nadat ik mijn diploma cum laude haalde, ben ik hier ook gebleven. Tussendoor heb ik nog wel heel even een uitstapje gemaakt naar het ziekenhuis. Ik moest het gewoon hebben meegemaakt. Ik werkte op de kinderafdeling en de klik was er gewoon niet. Ik had het er niet naar mijn zin; het was er veel meer lopende-band-werk. We spraken er ook niet over mensen, maar over bedden. De instelling was dus wat harder en de uitdaging in het werk viel mij ook tegen. Ik mocht niet meer meedenken en was alleen uitvoerend bezig.


Ilse Suerink – Verpleegkundige niveau 5

Direct na mijn opleiding in Eindhoven ben ik aan de slag gegaan als wijkverpleegkundige, maar dat viel me zwaar door de gebroken diensten die ik daar had. Ik ben toen intramuraal als regieverpleegkundige aan de slag gegaan en heb ook nog in Limburg gewerkt. Mijn familie komt hier uit de omgeving en we wilden graag naar deze regio. Mijn vriend vond een baan in Spijkenisse en ik wist dat het voor mij niet moeilijk zou zijn iets in de buurt te vinden.


Ingrid de Jong- PG Verpleegkundige

Ik werk inmiddels al een hele tijd in de zorg. Ik heb eerst de opleiding tot eerste verzorgingsassistente gevolgd. Ik werd ziekenverzorger en op een gegeven moment ben ik gaan werken als verpleegkundige. Daarna ben ik als B-verpleegkundige in Rotterdam in de psychiatrie gaan werken. Ik ontwikkelde me verder als casemanager en teamleider, tot die rollen werden wegbezuinigd. Toen heb ik heel bewust gekozen voor iets dat de toekomst heeft.


Rob Plomp- Tweedejaars leerling VIG

Toen ik op het punt stond om te emigreren naar China ontdekten ze een lekkende hartklep bij me. Vervolgens kreeg ik er een herseninfarct bij en ik heb toen lange tijd in het ziekenhuis en het revalidatiecentrum gelegen. Eenmaal thuis bleek dat ik mijn oude beroep niet meer kon – en wilde – uitvoeren. Ik ben na keuring in de WIA beland omdat mijn verdiencapaciteit ten opzichte van mijn oude baan te laag was. Voor mij betekende dit niet dat ik nooit meer iets zou kunnen doen en daarom ben ik samen met het UWV op zoek gegaan naar werk dat passend was en waarin ik mee zou blijven doen in de maatschappij.