Collega’s

 

Alex Gelderland -Verzorgende IG bij Catharina Ik vind het belangrijk dat mensen de zorg en aandacht krijgen die ze nodig hebben. Ik heb daarom ook heel bewust voor Catharina gekozen, omdat je hier de kans krijgt om die aandacht echt te geven. Een praatje, een knuffel, samen een spelletje doen. Je ziet mensen zo genieten als je dingen met ze doet.

“Door het kleinschalige is het werk ook heel gezellig”

Met twaalf collega’s staan we op twee groepen voor begeleid wonen, vlak bij het strand. Tijdens een dienst sta je in principe alleen op een groep van zes bewoners. ’s Ochtends en ’s avonds heb je wel tijdens de ‘spitsuren’ hulp van een collega zodat je je bewoners niet hoeft te haasten.

Door het kleinschalige is het werk ook heel gezellig. We hebben een leuke woonkamer, doppen gezellig samen de boontjes, we zingen, er is een wandelgroep… we ondernemen heel veel en de mensen waarderen dat heel erg.

“We hebben een goed zelfsturend team”

De samenwerking met de collega’s gaat heel goed. We hebben een goed zelfsturend team. Iedereen heeft het naar z’n zin en je ziet dat de mensen hier daarom ook lang blijven hangen. Zo zitten er in ons team alleen al twee dames die al 25 jaar bij Catharina werken.

“Ik zit hier helemaal op mijn plek”

Ik kan goed opschieten met alle collega’s, maar soms zou ik het wel fijn vinden als we meer mannen hadden. Gewoon voor het evenwicht en de dynamiek in de groep. Maar alles bij elkaar vind ik dit werk gewoon superleuk om te doen. Ik zit hier helemaal op mijn plek.