Ilse Suerink – Verpleegkundige niveau 5

Direct na mijn opleiding in Eindhoven ben ik aan de slag gegaan als wijkverpleegkundige, maar dat viel me zwaar door de gebroken diensten die ik daar had. Ik ben toen intramuraal als regieverpleegkundige aan de slag gegaan en heb ook nog in Limburg gewerkt. Mijn familie komt hier uit de omgeving en we wilden graag naar deze regio. Mijn vriend vond een baan in Spijkenisse en ik wist dat het voor mij niet moeilijk zou zijn iets in de buurt te vinden.

“Hier bouw je echt een band op met de mensen”

Via een detacheringsbureau kwam ik bij Catharina terecht. Het sprak me aan dat het om een mooie uitdaging ging binnen een kleinere stichting waar je weet wie wie is. Ik had een goed gesprek met de manager over de visie en over het werken in zelforganiserende teams. Daar kon ik me goed in vinden. Vervolgens mocht ik meteen intramuraal starten als regieverpleegkundige.

En sinds ze weten dat ik er de juiste papieren voor heb, werk ik steeds vaker als wijkverpleegkundige in de thuiszorg. Hier heb ik geen gebroken diensten, niemand in mijn team trouwens. En bij de mensen thuis werken is ook heel fijn. Het is niet zoals in het ziekenhuis: telkens kort iemand helpen en snel weer door. Je helpt mensen naar eigen normen en waarden te blijven leven in de vertrouwde omgeving. Daarbij bouw je ook echt een band op met de mensen. De mensen hier in de regio zijn heel open en dat is fijn.

“Catharina investeert in de groei en ontwikkeling van medewerkers”

Het contact met de collega’s is ook heel open. Ze zijn vriendelijk en er zit veel humor in. En iedereen is heel gemotiveerd. We zijn nu bezig met een ontwikkelingstraject en dan zie je dat iedereen zich daar vol voor in zet. Catharina investeert echt in het team om te kunnen groeien. Er wordt hier ook altijd wel meegedacht in mogelijkheden tot verdere opleidingen. En dat was voor mij ook wel een belangrijke reden om voor Catharina te kiezen. Een specialisatie of de opleiding tot verpleegkundig specialist lijkt mij op termijn wel interessant.

“Je bent hier van harte welkom”

Voor de organisatie van Catharina geldt: als er iets geregeld moet worden, stuur je een mailtje of loop je gewoon even binnen. Het lijntje met de manager is kort. Als team organiseren we alles zelf, maar de deur staat
altijd open om iets te bespreken. En tot slot zou ik nog graag tegen verpleegkundigen elders zeggen: werken in de volwassenenzorg en de thuiszorg is echt helemaal niet zo saai en stoffig als je misschien denkt. Er komt veel meer bij kijken dan helpen met de steunkousen en het douchen… kom maar gewoon eens een keer meelopen. Je bent hier van harte welkom.