Ingrid de Jong – PG Verpleegkundige

Ik werk inmiddels al een hele tijd in de zorg. Ik heb eerst de opleiding tot eerste verzorgingsassistente gevolgd. Ik werd ziekenverzorger en op een gegeven moment ben ik gaan werken als verpleegkundige. Daarna ben ik als B-verpleegkundige in Rotterdam in de psychiatrie gaan werken. Ik ontwikkelde me verder als casemanager en teamleider, tot die rollen werden wegbezuinigd. Toen heb ik heel bewust gekozen voor iets dat de toekomst heeft.

Ik ging intramuraal aan de slag als PG verpleegkundige ‘aan het bed’. Omdat ik naast het contact met de cliënten ook graag meer verantwoordelijkheden wilde, ben ik verder gaan kijken. En toen kwam Catharina dus in beeld.

“De mensen hier hebben een uniek levensverhaal”

Het fijne is ook dat ik nu in Brielle woon en gewoon naar mijn werk kan fietsen. Elke dag naar Rotterdam was toch een aardige rit van 35 kilometer en op die route kan het verkeer ook flink vastzitten. Daarbij ben ik een echt PG mens. Ik voel me helemaal thuis in de psychogeriatrie en daar heeft Catharina een speciale afdeling voor waar we helemaal kunnen inspelen op de behoeften en de persoonlijke levensverhalen van deze mensen.

De mensen die PG zorg nodig hebben zijn zo uniek en ze hebben echt een eigen verhaal. Aan de ene kant leven ze vooral in het verleden, maar aan de andere kant herkennen ze jou als verpleegkundige wel. Je kunt ook heel fijne gesprekken met ze hebben. Het is zo bijzonder dat ze ook geïnteresseerd zijn in jou; dat ze aan je vragen of je het leuk hebt gehad als je even vrij bent geweest.

“Elke dag is anders en je leert telkens weer iets bij”

Toen ik bij Catharina kwam, kreeg ik echt een warm welkom. Het is een leuke organisatie met gezellige en aardige collega’s. En het leuke aan de zorg is daarbij de diversiteit. Elke dag is anders. Je leert telkens nieuwe mensen kennen. En ook al zit je zolang in het vak als ik… je leert nog elke dag weer iets bij.