Het Prinsenkwartier

Het Prinsenkwartier is het thuis van 28 mensen met dementie. De bewoners vormen samen 4 leefgroepen (het Scheepshuys, Gildehuys, Tolhuys en het Kruythuis). Deze groepen lijken op een gezinsverband en voeren een gezamenlijke huishouding. Elke bewoner beschikt over een eigen zit-/slaapkamer met badkamer. Daarnaast kan de bewoner gebruik maken van de gezamenlijke leefruimte. Afhankelijk van de behoefte ontvangen de bewoners in meer of mindere mate begeleiding, zorg en behandeling.

De woonzorglocatie bevindt zich op de begane grond en de eerste verdieping van het Prinsenkwartier. Het Prinsenkwartier ligt prachtig aan de vestingwallen van Brielle en beschikt over een fijne beschermde tuin en een groot dakterras.

Leefcirkels

De woongroepen binnen het Prinsenkwartier werken met leefcirkels, ondersteund door domotica met slimme detectoren en gps-tracking. Bewoners die daarvoor in aanmerking komen kunnen zich vrij bewegen in (delen van) het gebouw of ook buiten het gebouw. Het werken met leefcirkels stimuleert de mobiliteit van de bewoners en draagt zo bij aan een hogere kwaliteit van leven. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat beweging een vertragende werking heeft op de ontwikkeling van dementie.

Eigen bijdrage

Een groot deel van de kosten voor zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) betaalt de overheid. Het enige wat u betaalt, is een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage, hangt onder meer af van de zorg die u ontvangt en uw inkomen. Bereken uw eigen bijdrage op www.hetcak.nl of bel het CAK gratis op (0800) 0087.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en eventuele wachtlijsten? Neem dan contact op met onze zorgadviseur. De zorgadviseur is bereikbaar via zorgadviseur@catharina.nl of (0181) 728 255.

Catharina, thuis op Voorne is geen verhuurder van de zelfstandige seniorenwoningen in het Prinsenkwartier. Meer informatie over huren in het Prinsenkwartier krijgt u via https://vbtverhuurmakelaars.nl/nieuws/het-prinsenkwartier-in-brielle