Zomertour Welzijn Ouderen

Brielle heeft een geweldige groep vrijwilligers die zich, samen met professionele medewerkers van Welzijn Ouderen, onder andere inzetten voor het vervoer van ouderen uit de gemeente Brielle naar de diverse activiteiten in Het Prinsenkwartier in Brielle en ‘t Dijckhuis in Vierpolders.

Op initiatief van een van de chauffeurs wordt sinds 2006 in de zomermaanden een zomertoer voor ouderen georganiseerd. Dit begon met een rit om de twee weken en drie auto’s. Tegenwoordig is de belangstelling zo groot, dat alle routes twee keer worden gereden met iedere week een rit.

Voor het vervoer rijden maximaal tien auto’s iedere week in de maanden juni, juli en augustus een rit over de Zuid-Hollandse eilanden. Met meer auto’s is er geen goed overzicht om bij elkaar te blijven.

De lunchritten gaan naar Rozenburg, Maasvlakte, Rhoonse Grienden, Voorne-Putten, Schouwen-Duiveland, Bernisse, Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard en ieder jaar wel een verrassend nieuwe route. De ritten zijn elk ongeveer 100 km lang en er kunnen maximaal 32 personen per keer mee.