Opening beleeftuin voor mensen met dementie

Op 13 juni a.s. om 16.30 uur opent Catharina, thuis op Voorne de nieuwe beleeftuin bij het Catharina Gasthuis. De beleeftuin is helemaal afgestemd op mensen met dementie. Uitgangspunt zijn de zintuigen: het zien, horen, ruiken en voelen van verschillende dingen stimuleren of ontspannen mensen met dementie. Verschillende paadjes bieden de mogelijkheid om rond te lopen en bieden steeds een nieuwe beleving ook tijdens de verschillende seizoenen.

De beleeftuin is mogelijk gemaakt door een legaat van het Wethouder Kester-De Kievitfonds. Catharina is zeer dankbaar dat hierdoor meer kwaliteit van leven aan mensen met dementie kan worden geboden. Buiten zijn en bewegen is heel belangrijk voor ouderen ook in hun laatste levensfase.

Ook wordt deze dag een herdenkingsprieel geopend voor Monica en Anton van Hulst. Zij verloren op 21 april 2021 door een noodlottig ongeval het leven. Monica was 20 jaar werkzaam bij Catharina.

Na de opening van de beleeftuin is er gelegenheid tot het afscheid nemen van Hans Biezemans, bestuurder. Na vijf jaar werkzaam te zijn geweest bij Catharina begint Hans aan een nieuwe uitdaging.